Publicerad den Lämna en kommentar

World Hearing Day 3/3 – Lyssna säkert!

Lyssna-säkert-world-hearing-day

På World Hearing Day 3/3 2022 är budskapet att lyssna säkert och försök att sänka volymen och skydda din hörsel. WHO lyfter problemet att över 1 miljard unga riskerar hörselskador på grund av att man lyssnar på för hög volym. Vår branschförening Hörselföretagarna, där många medlemsföretag arbetar aktivt både med prevention och rehabilitering av hörselskador, lyfter upp budskapet att ”Lyssna säkert och hör i hela ditt liv”. Dr. Dan Bagger-Sjöbäck, tidigare professor i Öron-Näsa-Hals sjukdomar på Karolinska Universitetssjukhuset, säger:

“Det här är problem som vi ser i Sverige också. Många unga lyssnar på alldeles för hög volym på sina mobiltelefoner vilket leder till hörselproblem senare i livet”. Ofta kommer dessa problem smygande och man märker det inte direkt. “Lyssna säkert och använd hörselskydd så skyddar du din hörsel och kan höra bättre i hela ditt liv” fortsätter Bagger-Sjöbäck. 

Använd volymspärr på din mobiltelefon för att minska risken för hörselproblem

Använd volymspärrar på mobiltelefonen, öka medvetenheten om hörselproblem, använd hörselskydd på konserter och klubbar samt skapa stunder av ljudvila är några av tipsen för att minska hörselskadorna bland barn och unga.

Hörselskydd på konserter och festivaler skyddar din hörsel

Att många unga lyssnar på för hög volym och tidigt börjar utveckla hörselskador är något vi ser på Eartech Hörselkliniker. Detta är ett stort folkhälsoproblem som det är viktigt att vara medveten om. Tänk på din hörselhälsa och var medveten om att du skall höra hela livet med dina öron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *