Publicerad den Lämna en kommentar

Lång väntan på hörapparater kan öka risken för demens

horselnedsattning-demens

I ett reportage i P4 Västernorrland tar man upp att många patienter måste vänta länge på hörapparater. Väntetiderna kan i Västernorrland vara upp till 18 månader. Idag vet man att det finns ett samband mellan nedsatt hörsel och demens. Att snabbt kunna få hjälp med hörapparater är viktigt för att bevara den kognitiva förmågan och minska risken för demens.

Börjar du märka att hörseln börjar försämras så bör du boka tid för ett hörseltest. Detta kan du göra på din vårdcentral, företagshälsa eller på en hörselmottagning. Har du nedsatt hörsel är det viktigt att konsultera en audionom. Genom att få råd och tips vad du kan göra för att höra bättre kan man också förbättra sin hälsa och minska risken för demens senare i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *