Publicerad den Lämna en kommentar

På föreläsning hos PRO Ekerö ihop med HRF Solna & Sundbyberg

Tisdagen den 19:e april var vi med HRF Solna & Sundbyberg hos PRO Ekerö och talade om hörapparater och hörseltekniska hjälpmedel. Totalt var cirka 20 personer närvarande. Många spännande diskussioner och intresset var stort för att veta mer om olika hörselhjälpmedel. Några slutsatser var att många väntar väldigt länge med att söka hjälp för sin hörselnedsättning och det helt i onödan. Man kan inom Region Stockholm idag få hjälp snabbt hos någon av de godkända hörselmottagningarna. Vad gäller olika typer av hörseltekniska hjälpmedel (ej hörapparat) kan man få hjälp av arbetsgivaren, Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. Många nya moderna hörapparater har även T-spole i sig vilket gör att man kan lyssna om den lokal man är i har teleslinga. Nedan är några bilder från föreläsningen.

Idag finns det en rad olika hjälpmedel för dig som hör sämre
Under mötet var två skrivtokar med
Viktigt att testa hörseln regelbundet för att upptäcka hörselskador

Stort tack till HRF Solna & Sundbyberg för att vi fick vara med och tack till PRO Ekerö för ett mycket bra arrangemang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *