Hörselkliniker

Eartech Hörselkliniker är leverantörsoberoende audionommottagningar och arbetar med alla stora tillverkare av hörapparater och hörselhjälpmedel. Vårt fokus är att hitta den hörsellösning som optimerar ditt hörande. Vi har två kliniker i Stockholm, en på Lidingö och en i Bromma.

Hur skaffar man hörapparat i Stockholm?

Bor du i Stockholms län behövs ingen remiss för att skaffa hörapparat. När du testat hörseln hos oss och konstaterat att du behöver hörapparat kan du välja mellan landstingets upphandlade sortiment eller via ”Fritt val av hjälpmedel”. Använder du ”Fritt val av hjälpmedel” står Stockholms Läns Landsting för kostnader upp till 3040 kr per öra. Skulle hörapparaten kosta mer så betalar du mellanskillnaden själv. Du betalar alltid en utprovningsavgift på 600 kr om man provar ut hörapparater. Detta gäller oavsett om du väljer hörapparater ur Stockholms läns landstings upphandlade sortiment eller om du väljer hörapparat via ”Fritt val av hjälpmedel”.

Vi tar även emot privatbetalande patienter som inte är skrivna i Stockholms läns landsting.

Här hittar du info från 1177.se och SLL om att välja hörselhjälpmedel vårdguiden 1177.se 

 

Hur går en hörapparatutprovning till?

  1. Under ditt första besök hos oss, bedömningsbesöket, gör någon av våra legitimerade audionomer ett hörseltest och vi samtalar om din hörselsituation. Utifrån de behov du har kommer vi gemensamt fram till vilken hörsellösning som är mest lämplig för dig.
  2. Väljer du att pröva hörapparat planeras ett utprovningsbesök in cirka 1-3 veckor framåt i tiden. Under utprovningsbesöket programmerar audionomen dina hörapparater efter din hörsel och går igenom vilka funktioner och egenskaper dina hörselhjälpmedel har. Du får även information om skötsel och rengöring.
  3. Ett uppföljningsmöte planeras cirka 2-4 veckor efter utprovningsbesöket. Då går vi igenom hur hörapparaterna har fungerat och justeringar görs.
  4. Finns behov för ytterligare besök så bokar vi tid för det.

Vid dessa besök så diskuterar även om du har behov av annat hörseltekniskt hjälpmedel än hörapparat. Det kan vara hemma eller på arbetet.

Vilka olika typer av hörapparater finns det?

Man brukar säga att det finns två huvudtyper av hörapparater: bakom-örat och i-örat. Vad som passar bäst för dig beror dels på hur din hörsel ser ut, dels på vilka önskemål du har på hörapparaternas funktion och utseende.

Bakom-örat hörapparater

Moderna bakom-örat hörapparater har ofta högtalaren placerad i örat och en tunn nästan osynlig sladd leder signalen från mikrofonen/mikroprocessorn bakom örat till högtalaren. En insats ser till att högtalaren sitter bekvämt i örat och kan vara av öppen modell eller mer ”stängd” och kan vara en individuellt tillverkad insats eller en standardinsats i ett mjukt silikonmaterial. Det finns även bakom-örat hörapparater som leder ljudet via en ljudslang in i örat. Även här finns olika lösningar vad gäller insatsen i örat. Bakom-örat hörapparater kan anpassas till alltifrån lätta till grava hörselnedsättningar. Bakom-örat hörapparater finns i en stor mängd olika former och färger.

bakom-orat

I-örat hörapparater

I-örat hörapparater tillverkas oftast utifrån avgjutningar av dina öron. Även dessa kan tillverkas i en mängd olika former och i olika färger. De minsta i-örat hörapparaterna kan ha vissa begränsningar vad gäller funktioner på grund av storleken.

Det finns idag också i örat-modeller som inte byggs efter avtryck av dina öron utan har olika ”anpassningskit” för att passa olika öron.

i-orat

Uppkopplade hörapparater

Nya moderna hörapparater har alla det gemensamt att man kan koppla dem till t.ex. mobiltelefoner, läsplattor, TV och datorer. Det går till och med att styra vissa hörapparatsmodeller direkt via din ”smarta” telefon som Apples iPhone och vissa Androidtelefoner. För Apples iPhone och iPad så går det även att skicka ljudet från din enhet direkt upp till dina hörapparater. Vi på Eartech Hörselklinik är specialiserade på dessa kopplingar och att få dina hörapparater att fungera med annan elektronik i din vardag.

Vi har också ett antal hörapparater med laddningsbara batterier och hörapparater med fjärrkontroller om du inte styr den via din mobiltelefon.

mfi140207
Bluetooth

Kontakta oss på Eartech Hörselklinik för en kostnadsfri konsultation angående hur du kan höra bättre i din vardag!

Vänligen lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig snarast möjligt!

Du kan också ringa oss på tel: 020-12 12 26

Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Hitta till oss

Eartech Bromma Hörselklinik
Gårdsfogdevägen 18 A
168 67 Bromma
020-12 12 26
info@eartech.se

Eartech Lidingö Hörselklinik
Herserudsvägen 5, plan 4
181 50 Lidingö
020-12 12 26
info@eartech.se